Kunst

Maleri, samtidskunst & bemalede genstande

Alle former for kunstværker
Indenfor konservering og restaurering af kunst, er der tale om kunst i ordets bredeste forstand. På den ene side omfatter det alt som er bemalet, såsom lærred, træ, metal og andre bærende underlag. Men det dækker også over skulpturer, samtidskunst og kompositte værker. Yderligere arbejder vi også med kunst i det offentlige rum, der har nogle andre bevaringsmæssige udfordringer og behov som følge af omgivelserne, vejrforhold og lignende.

Alt fra praktisk konservering til monitorering af værkers tilstand
Arbejdet indebærer både praktisk konservering, men også samlingsvaretagelse og monitorering, det vil sige en forebyggende indsats ved at holde øje med værkernes tilstand. Ingen værkers tilstand er statiske, og al kunst vil på et tidspunkt have behov for stabilisering, rensning eller restaurering. Ved at sørge for at monitorerer værkernes tilstand, hvad end det er i samlinger eller kunst i det offentlige rum, forlænges deres levetid og originalværdi.

Tværfagligt samarbejde og helhedsbetragtninger
Vores arbejde bygger ofte på et tværfagligt samarbejde med helhedsbetragtninger. Det tages derfor altid med i betragtning, hvilken funktion genstanden tidligere har haft, hvilken teknik der er brugt, og hvordan genstanden skal anvendes i fremtiden. Heri ligger der også vigtige overvejelser omkring hvori genstandens værdi ligger – er den kun en lille del i en større sammenhæng, ligger vigtigheden i udtrykket eller i originalværdien.

Metodevalg
For at kunne udføre vores arbejde på den mest hensigtsmæssige måde råder vi over forskellige materialeanalytiske metoder til at fastslå hvilke materialer der er blevet brugt og hvordan disse bedst muligt behandles uden at skades. Denne viden og erfaring bruges også til behandling af mere komplekse kompositte genstande, som eksempelvis samtidskunst kan være.

Der er ikke nogen projekter der hverken er for store eller for små, og vores samarbejdspartnere og kunder spænder over museer, gallerier, offentlige institutioner, fonde og private.

Kontakt Koordinator Clara Bratt Lauridsen hvis du er interesseret i at høre nærmere, på cbl@konsvejle.dk

Før konservering
Efter konservering