Kulturhistoriske genstande, møbler og interiør

Bred materiale ekspertise
På Konserveringscenter Vejle deler vi en bred ekspertise inden for genstandes mangfoldige materialeegenskaber, såsom metal, træ, keramik, glas og læder.

Vi er uddannet inden for konserveringsfaget med et højt fagligt niveau og giver kompetent rådgivning og behandling af kulturhistoriske genstande, samt møbler og interiør. Kulturhistoriske genstande er et begreb der dækker over interiør- og brugsgenstande, som ikke er fundet i jorden og stammer fra nyere tid. Disse omtales også som recente genstande, modsat arkæologiske genstande.

Museer og private
Konservering af kulturhistoriske genstande som tilhører de danske museer, udføres med henblik på at gøre så lidt som muligt ved genstandens materiale, så vi undgår at slette oprindelige brugsspor.

Derfor bestræber vi os på at arbejde med reversible produkter og tilrettelægger konserveringsarbejdet med hensyn til det mest skrøbelige materiale på genstanden og dets præventive forhold.
Til den private kunde udarbejdes et tilbud, hvor vi bliver enige om en arbejdsmetode, der tilpasses genstanden bedst mulig. Her er der mulighed for at tilføre andre og mere permanente produkter og materialer til genstanden.


Stort som småt
Vi har mulighed for at tage store som små genstande ind på vores værksteder, da Konserveringscenteret besidder værksteder med træ- og metal maskiner, vaske- og sugeborde, samt store flexhaller der kan tilpasses netop den opgave der skal løses.
Foruden konserveringsarbejdet tilbyder vi rådgivning og hjælp ved for eksempel skadedyrsdesinficering af møbler og interiør, rengøring, pakning og håndtering.Kontakt Souschef og Koordinator Lars Rust Jensen hvis du er interesseret i at høre nærmere, på lrj@konsvejle.dk